A Creators Update érkezése mobiltelefonokra

A Microsoft Creators Update nevű frissítésről már olvashattunk mobiltelefonokat és számítógépeket érintő információkat is. Ezúttal a mobiltelefonokat érintő legfrissebb tudnivalókat osztom meg a témával kapcsolatosan.

_

A Creators Update újdonságai

Sajnos a mobiltelefonok esetében a Creators Update jóval kevesebb újdonságot hoz számunkra a számítógépes verzióval összehasonlítva, de azért még így is nagyon sok meglepetést tartogat számunkra.

Ezek közül mindjárt kettő is éppen az Edge böngészőt érinti:

- ezentúl egy "szundi" fog megjelenni, amely emlékeztet bennünket, hogy vannak weboldalak, amelyeket már régen látogattunk meg és azóta új információkat is tartalmazhat számunkra,

- továbbá e-book olvasóként is használhatjuk, az asztali verzióhoz hasonlóan, valamint támogatja már a Microsoft Wallet-et is az online-vásárlást elősegítve.

A Windows 10 mobilos Gépház alkalmazása is megújult - egy új "Alkalmazások" és egy megújult "Eszközök" beállítópanelt is kapunk új Bluetooth tapasztalatokkal. Ezen kívül még a Wi-Fi beállítópanelje is frissült és most már a PC-verzióhoz hasonlóan néz ki.

A Creators Update mobilváltozatának további hasznos újítása még, hogy képesek vagyunk már az alkalmazások alaphelyzetbe állítására is, és a magasabb kontrasztnak köszönhetően az olvashatóságuk is javul.

Cortana képességei is tovább bővültek számunkra, még több zene-alkalmazással - pl.: az iHeartRadio és a TuneIn Radio - lett kompatibilis. Ezentúl hangutasításunkkal a zenék hangerejét vagy magát a zenelejátszást is szabályozhatjuk. Cortana Emlékeztető funkciói is tovább fejlődtek.

Az újdonságok felsorolása még itt sem ér véget, képesek vagyunk ezentúl az SD-kártyáink lekódolására, a rendszer frissítéseinek szüneteltetésére, valamint még testre szabhatóbbak lettek az értesítéseink és a Continuum használata közben a kijelző kikapcsolására is lehetőségünk van.

A billentyűzet-beviteli eszközt is továbbfejlesztették - például több nyelvi támogatást is kaptunk a szövegkorrektúrákhoz.

A mobiltelefonok az új frissítést követően már a Skype-ot kapják alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásnak, valamint képesek együttműködni egyszerűbb 3D-tartalmakkal is.

A Creators Update beszerzése

A korábbi tervekkel ellentétben április 25. helyett 26-ra tolódott a frissítés mobiltelefonos elérése. Idővel automatikusan fog megérkezni a készülékünkre, de saját magunk is megpróbálkozhatunk elindítani: Beállítások -> Frissítés & Biztonság -> Telefon Frissítése és kattintsunk a Frissítések ellenőrzése gombra.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.